Članci

3 minute čitanja
Najnoviji članak

Trebam li kupiti originalni ili zamjenski toner?

6. 5. 2024

Isplati li se štedjeti na tonerima? I koliko nas takva istraga može koštati? Objasnit ćemo razlike između zamjenskih (refurbished, compatible) i originalnih tonera te ćete zahvaljujući tome bolje razumjeti ponudu.

Pročitaj članak
6 minuta čitanja

Kako odabrati kućni printer: Glavni parametri odabira

22. 4. 2024

Odabir pravog kućnog printera na prvi se pogled može činiti kao nepremostiv zadatak. Ali ako si postavite prava pitanja, na pola ste puta. Pogledajmo kako odabrati printer, za što ćete uređaj za ispis koristiti kod kuće i koje parametre treba pratiti.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

Najbolji višenamjenski laserski printeri 2024

28. 3. 2024

Iako živimo u digitalnom dobu, višenamjenski laserski printer sastavni je dio mnogih kućanstava. Bilo da je riječ o školi, završnim poslovima ili komunikaciji s vlastima, dječjim organizacijama i slično, ne može se svaki problem riješiti elektronskim putem, zbog čega jednostavno ne možemo bez printera s vremena na vrijeme. Danas, međutim, na sreću, to je već isplativ partner koji se može pozabaviti svime što Vam nakon toga treba. Ali kako odabrati višenamjenski laserski printer koji će biti najbolji za Vas? Koji su točno najbolji višenamjenski printeri u 2024.?

Cijeli članak »
Čovjek na računalu uređuje fotografije snimljene SLR-om. 5 minuta čitanja

Kako skinuti fotografije s mobilnog telefona ili fotoaparata na računalo

18. 1. 2024

Dani analognih fotoaparata su davno prošli, a s njima i potreba da s vremena na vrijeme fotografije snimljene na film razvijaju stručnjaci. Upravo to sa sobom nosi određene negativnosti. Dok smo nekada, zahvaljujući analognim fotoaparatima, imali puno fotografija u fizičkom obliku uvrštenih u fotoalbume, današnje vrijeme preferira digitalne fotografije koje gledamo najviše na zaslonima mobitela, računala i televizora i rijetko ih puštamo. No, možda postoji određena začkoljica u činjenici da ne znaju svi zapravo prenijeti fotografije na računalo s mobilnog telefona ili fotoaparata i stoga ne pribjegavaju njihovom ispisu. Pritom nije ništa komplicirano niti dugotrajno, u što ćemo Vas uvjeriti u narednim redovima.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

Kako jednostavno izraditi vlastite božićne čestitke kod kuće: Savjeti za printere, programe, papire i slike

29. 11. 2023

Gotovo je nevjerojatno, ali godina za godinom prolazi i ovogodišnji Božić je pred vratima, a to znači samo jedno - pripreme za njega se polako ali sigurno počinju zahuktavati. Iako Vam nećemo moći pomoći oko pečenja kolačića, kupnje darova, ukrašavanja doma ili kuhanja, barem ćemo Vam pomoći da napravite vlastitu besplatnu razglednicu koju možete poslati svojim najdražima kao božićnu čestitku. Takva božićna čestitka s fotografije sigurno će ih razveseliti, što je za Božić najvažnije.

Cijeli članak »
4 minute čitanja

5% pokrivenosti stranice pri ispisu ili koliko će trajati Vaš toner ili uložak?

18. 9. 2023

Je li Vam se ikada dogodilo da se novi toner ili uložak isprazni prije nego što ste uspjeli ispisati jedva polovicu stranica koliko je proizvođač uloška obećao prilikom kupnje? Kladimo se da je odgovor da. Međutim, ako ste reagirali na situaciju optuživši proizvođača punjenja za laž, vrlo vjerojatno ste to učinili pogrešno. To je zato što navedeni broj ispisa s određenim tonerom ili uloškom vrijedi pri 5% pokrivenosti stranice prilikom ispisa. I tu ne možete ništa učiniti. Imate li pojma kako zapravo izgleda stranica prekrivena s pet posto tiska? Ako ne, u sljedećim redovima ćemo Vam pojasniti cijelu problematiku.

Cijeli članak »
Originalni HP toner pored kompatibilnog TonerPartner tonera 4 minute čitanja

Ažuriranje HP printera: Što učiniti da biste nastavili koristiti zamjenske uloške

28. 8. 2023

Zamjenski toneri i ulošci već duže vrijeme uživaju veliku popularnost među vlasnicima printera jer zahvaljujući njima možete uštedjeti mnogo novca pri ispisu. U usporedbi s originalnim ulošcima, kod njih je cijena po otisku znatno niža, dok je kvaliteta ispisa uglavnom gotovo ista kao kod originala. No, upravo zbog svojih prednosti zamjenski ulošci postaju sve veći trn u oku proizvođačima printera, a protiv njih se prvi intenzivno bori HP. Točnije, uvodi softversku blokadu na svojim printerima koja blokira korištenje neoriginalnih uložaka, tako da je jedina opcija korištenje originalnih komada, htjeli Vi to ili ne. Postoji određena obrana protiv ove novotarije, ali ni ona nije čudesna.

Cijeli članak »