Članci

Čovjek na računalu uređuje fotografije snimljene SLR-om. 5 minuta čitanja
Najnoviji članak

Kako skinuti fotografije s mobilnog telefona ili fotoaparata na računalo

18. 1. 2024

Dani analognih fotoaparata su davno prošli, a s njima i potreba da s vremena na vrijeme fotografije snimljene na film razvijaju stručnjaci. Upravo to sa sobom nosi određene negativnosti. Dok smo nekada, zahvaljujući analognim fotoaparatima, imali puno fotografija u fizičkom obliku uvrštenih u fotoalbume, današnje vrijeme preferira digitalne fotografije koje gledamo najviše na zaslonima mobitela, računala i televizora i rijetko ih puštamo. No, možda postoji određena začkoljica u činjenici da ne znaju svi zapravo prenijeti fotografije na računalo s mobilnog telefona ili fotoaparata i stoga ne pribjegavaju njihovom ispisu. Pritom nije ništa komplicirano niti dugotrajno, u što ćemo Vas uvjeriti u narednim redovima.

Pročitaj članak
6 minuta čitanja

Kako jednostavno izraditi vlastite božićne čestitke kod kuće: Savjeti za printere, programe, papire i slike

29. 11. 2023

Gotovo je nevjerojatno, ali godina za godinom prolazi i ovogodišnji Božić je pred vratima, a to znači samo jedno - pripreme za njega se polako ali sigurno počinju zahuktavati. Iako Vam nećemo moći pomoći oko pečenja kolačića, kupnje darova, ukrašavanja doma ili kuhanja, barem ćemo Vam pomoći da napravite vlastitu besplatnu razglednicu koju možete poslati svojim najdražima kao božićnu čestitku. Takva božićna čestitka s fotografije sigurno će ih razveseliti, što je za Božić najvažnije.

Cijeli članak »
4 minute čitanja

5% pokrivenosti stranice pri ispisu ili koliko će trajati Vaš toner ili uložak?

18. 9. 2023

Je li Vam se ikada dogodilo da se novi toner ili uložak isprazni prije nego što ste uspjeli ispisati jedva polovicu stranica koliko je proizvođač uloška obećao prilikom kupnje? Kladimo se da je odgovor da. Međutim, ako ste reagirali na situaciju optuživši proizvođača punjenja za laž, vrlo vjerojatno ste to učinili pogrešno. To je zato što navedeni broj ispisa s određenim tonerom ili uloškom vrijedi pri 5% pokrivenosti stranice prilikom ispisa. I tu ne možete ništa učiniti. Imate li pojma kako zapravo izgleda stranica prekrivena s pet posto tiska? Ako ne, u sljedećim redovima ćemo Vam pojasniti cijelu problematiku.

Cijeli članak »
Originalni HP toner pored kompatibilnog TonerPartner tonera 4 minute čitanja

Ažuriranje HP printera: Što učiniti da biste nastavili koristiti zamjenske uloške

28. 8. 2023

Zamjenski toneri i ulošci već duže vrijeme uživaju veliku popularnost među vlasnicima printera jer zahvaljujući njima možete uštedjeti mnogo novca pri ispisu. U usporedbi s originalnim ulošcima, kod njih je cijena po otisku znatno niža, dok je kvaliteta ispisa uglavnom gotovo ista kao kod originala. No, upravo zbog svojih prednosti zamjenski ulošci postaju sve veći trn u oku proizvođačima printera, a protiv njih se prvi intenzivno bori HP. Točnije, uvodi softversku blokadu na svojim printerima koja blokira korištenje neoriginalnih uložaka, tako da je jedina opcija korištenje originalnih komada, htjeli Vi to ili ne. Postoji određena obrana protiv ove novotarije, ali ni ona nije čudesna.

Cijeli članak »
2 minute čitanja

XL. u odnosu na klasičnu veličinu uloška: Hoće li stati u printer?

24. 8. 2023

Ako za ispis koristite inkjet printer, vrlo je vjerojatno da ste spremnike već zamijenili novima nakon što je starima ponestalo tinte. Pri kupnji novih vjerojatno ste se susreli s činjenicom da je uz originalne i zamjenske ili, ako vam je draže, alternativne uloške, na izbor osim standardne je i XL verzija. Ne znate po čemu se razlikuju i što im je zajedničko? Nije važno. U narednim redovima ćemo kratko i jasno objasniti razliku.

Cijeli članak »
Canon i-SENSYS LBP6030B na stolu 5 minuta čitanja

Canon i-SENSYS LBP6030B recenziramo: printer s prevagom pozitivnog

21. 8. 2023

Tražite cjenovno pristupačan printer koji će Vam pomoći da ispišete mnogo dokumenata u najvišoj mogućoj kvaliteti? Onda Vas vjerojatno čeka prilično trnovit put. Ovakvih printera ima dosta na tržištu, što otežava njihov izbor. Ipak, u sljedećim redovima pokušat ću Vam barem malo pomoći. Na test sam dobio Canon i-SENSYS LBP6030B printer, a kako je već neko vrijeme tihi partner u mom uredu, vrijeme je da procijenim isplati li se onoliko koliko ga u trgovinama naplaćuju. Pa krenimo na to.

Cijeli članak »
5 minuta čitanja

Brother HL-1222WE recenziramo: Jeftin laserski printer ne samo za dom

10. 8. 2023

Odabir prikladnog printera za ispis dokumenata ovih je dana priličan zadatak. To je zato što ćete na tržištu pronaći obilje modela među kojima se možda neće uvijek lako snaći. Ipak, pokušat ću Vam donekle pomoći u narednim redovima. Prethodnih tjedana Brother HL-1222WE printer je sletio u moj ured na testiranje, a kako sam već dosta toga isprintao na njemu i zahvaljujući tome dobio njegovu sliku, vrijeme je da Vam predstavim kako izgleda u stvarnom svijetu.

Cijeli članak »