Članci

3 minute čitanja

Kako napraviti čestitku za Valentinovo

30. 1. 2023

Valentinovo je već stiglo i u Hrvatsku. Ali ne iz Amerike, nego iz Italije! Iako bismo se ljubavi trebali sjetiti češće nego na blagdane, Valentinovo, može se pretvoriti u priliku koja će Vam dati hrabrost. Zato hrabro učinite to!

Cijeli članak »
Usporedno pakiranje kompatibilnih i originalnih uložaka 7 minuta čitanja

Originalni vs. kompatibilni ulošci: Usporedili smo kvalitetu tiska, trajnost i cijenu po tisku

4. 1. 2023

Ako je nešto doista negativno u vezi s inkjet printerima, to je na čemu se temelje njihovi spremnici. Ako ste navikli kupovati samo originalne izravno od proizvođača uređaja, sigurno ćete se složiti sa nama kada kažemo da ćete za relativno malu količinu glazbe, u našem slučaju konkretno isprintanih stranica, platiti prilično velik novac. No, na tržištu se već neko vrijeme pojavljuju alternativni ili, ako želite, kompatibilni ulošci iz radionica trećih proizvođača. Oni se mogu nabaviti ili po znatno povoljnijim cijenama ili po cijenama identičnim originalima, ali i sa znatno većom količinom tinte i time mogućnošću printa više stranica. Ali kakva je kvaliteta tiska alternativnih spremnika u usporedbi s originalima? Upravo sam se na to fokusirao u sljedećem testu, koji bi trebao odgovoriti na sva Vaša pitanja o tome isplati li se ili ne nastaviti kupovati originalni uložak.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

Kako naučiti tipkati svih deset prstiju: savjeti o programima i postupcima

10. 11. 2022

Jeste li se ikada zapitali koliko biste vremena uštedjeli na poslu da možete tipkati sa svih deset prstiju na tipkovnici računala umjesto samo svojim stilom? Ako je tako, došli ste na pravo mjesto. Ako imate motivaciju da svoj stil pisanja promijenite u pisanje sa svih deset prstiju, u ovom članku ćemo Vam reći koje će Vam prednosti to donijeti, kako nastaviti s učenjem i koje besplatne aplikacije koristiti. A budući da smo završili svih deset lekcija pisanja, dodat ćemo nekoliko savjeta iz života.

Cijeli članak »
5 minuta čitanja

Formati papira: Pregled dimenzija i odgovarajućih printera

10. 11. 2022

Sigurno ste već čuli za format A4 ili "peticu". Ali znate li koliki je A2 papir i za što se koristi? A jeste li ikada čuli za C, RA ili SRA papire? Ako niste, ne brinite. U ovom smo članku za Vas pripremili pregled najčešće korištenih formata papira - a dodali smo i savjete o printerima koji lako mogu podnijeti tisak velikog formata. Zahvaljujući tome, već ćete imati papirnate formate.

Cijeli članak »
8 minuta čitanja

Prevođenje teksta: Savjeti za aplikacije i skenere

10. 11. 2022

S vremena na vrijeme možete se naći u situaciji da morate rukom pisane bilješke pretvoriti u digitalni oblik za rad na računalu, telefonu ili drugom elektroničkom uređaju. No, srećom, živimo u vremenu kada to nikako nije nemoguće, naprotiv. Pretvorba rukom pisanog teksta je laka stvar kada se koriste odgovarajući skeneri ili aplikacije, a traje samo nekoliko minuta.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

4 najčešća problema s Canon printerima i kako ih riješiti

7. 11. 2022

Canon printeri spadaju među najpouzdanije uređaje na tržištu, ali ni oni ne mogu izbjeći manji kvar. Stoga ćemo se u narednim redovima fokusirati na najčešće probleme s njima i njihova rješenja u slučaju da Vam se žuri s tiskom, nemate upute pri ruci i nemate vremena nazvati korisničku podršku.

Cijeli članak »