Članci

7 minuta čitanja

Zamjena tonera u printeru: Na što treba obratiti pozornost kako bi novi toner radio besprijekorno?

24. 10. 2022

Iako bi bilo lijepo da jedina investicija u printer bude ona početna, istina je da jednostavno ne možete bez povremene kupovine novog punjenja u obliku tonera ili uloška i papira. Ako ste se sa svojim laserskim printerom našli u ovakvoj situaciji, a još nemate previše iskustva s ugradnjom novog tonera, donosimo Vam univerzalni vodič kako riješiti ovaj problem. No, u narednim redovima savjetovat ćemo Vas i na što pripaziti kako bi novi toner radio kako treba, tako da Vas po tom pitanju apsolutno ništa ne smije iznenaditi.

Cijeli članak »
4 minute čitanja

Tisak na jestivi papir: Kako funkcionira i može li se u njemu uživati kod kuće?

24. 10. 2022

Gotovo svi su se posljednjih godina susreli s jestivim papirom zahvaljujući njegovom velikom procvatu u prehrambenoj industriji. Široko se koristi kako u slastičarskoj tako i u pekarskoj industriji, primjerice za naljepnice koje se izravno lijepe na peciva ili razne ukrase za kolače i druge slastice. No, znate li kako zapravo funkcionira tisak na jestivi papir i što je za to potrebno? Ako niste, u narednim redovima ćemo Vam to pojasniti i možda Vas čak navesti da probate. Vrlo brzo ćete se uvjeriti da zapravo i nije tako komplicirano, dapače, upravo suprotno.

Cijeli članak »
11 minuta čitanja

Što učiniti ako printer loše printa ili koji su najčešći problemi s tiskom i kako ih riješiti

24. 10. 2022

Upravo Vam je ponestalo tinte za Vaš printer,kupujete novi toner ili uložak, ubacite tintu u svoj laserski ili inkjet printer, otvorite traženi dokument na računalu i pošaljete ga "u print". U idealnom slučaju, na kraju ovog procesa držat ćete komad papira s lijepo isprintanim tekstom ili slikom. Ali što ako nije sve kako bi trebalo biti i tisak koji izađe iz printera je užasne kvalitete, što se tiče reprodukcije boja ili možda kvalitete papira? Vjerojatno ćete doživjeti početni šok, koji će zamijeniti cijeli niz pitanja. Je li činjenica da ste kupili neispravan spremnik ili je greška printera vrijedna problema s kvalitetom tiska? Nažalost, ne postoji jednoznačan odgovor na ova pitanja, jer probleme mogu uzrokovati različiti čimbenici. Međutim, budući da se neke pogreške ponavljaju znatno češće od drugih, u sljedećem smo članku saželi najčešće probleme koji se mogu pojaviti u vezi s kvalitetom tiska. Naravno, pronaći ćete i savjete kako ih ukloniti.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

Nije svaki papir isti [1. dio]: Vrste papira prema namjeni

21. 10. 2022

Ako Vam je tiskanje svakodnevna rutina, sigurno znate da papir nije samo jedan. Postoji nekoliko vrsta papira koji se međusobno razlikuju po svojim parametrima, a samim time i po tome čemu se koriste pri printu. A budući da je pravi odabir papira apsolutno ključan za uspješan tisak , za Vas smo pripremili dvodijelni članak u kojem ćemo se fokusirati na pravi odabir. U dva dijela ovog članka postupno ćemo raspravljati o najčešćim i rjeđim vrstama papira s kojima se možete susresti pri tisku i, naravno, za što se koriste. Prvi dio bavi se papirom sa stajališta uporabe - u sljedećim ćete redovima, drugim riječima, saznati koje se vrste papira najčešće koriste za tisak.

Cijeli članak »
5 minuta čitanja

Kako tiskati bijelom bojom (ne samo) na crnom papiru

20. 10. 2022

Jeste li ikada pokušali tiskati obrnuto - odnosno bijelom tintom na crnom papiru? Ako je tako, onda vrlo vjerojatno niste bili uspješni. Tisak u bijeloj boji ima svoje velike zamke, a bez poznavanja određenih savjeta i trikova bit će vrlo teško s njima se nositi. U sljedećem ćemo članku za Vas riješiti misterij tiska bijelom bojom i ubaciti nekoliko savjeta kako tiskati na crni, ali i drugi papir u boji.

Cijeli članak »
7 minuta čitanja

Kako se tiska novac i zašto ga je tako teško krivotvoriti?

20. 10. 2022

Kažu da novca nikad dosta. No, može ih biti teško zaraditi, pa bi bilo dobro da se mogu tiskati na kućnim ili uredskim printerima, na primjer. Uostalom, ovi su proizvodi prošli dug put posljednjih godina što je dovelo do njihovog poboljšanja. Ali dopustite da Vas razuvjerimo. Tiskanje novčanica velika je znanost, a zahvaljujući sve sofisticiranijim sigurnosnim karakteristikama svaka se krivotvorina prije ili kasnije otkrije, pa je tiskanje kod kuće potpuno nezamislivo. Unatoč tome, pridružite nam se u sljedećem članku na izletu u svijet tiskanja novčanica, jer je on naprosto fascinantan, toliko da ćete nam nakon čitanja sljedećih redaka možda oprostiti izostanak uputa za tiskanje novca kod kuće. Savršen, apsolutno neprepoznatljiv lažnjak navodno nitko nikada nije proizveo.

Cijeli članak »