Članci

4 minute čitanja

7 savjeta kako zabaviti predškolce kod kuće (čak i tijekom praznika)

7. 11. 2022

Nedavna pandemija koronavirusa pokazala je mnogima od nas da nije lako okupirati djecu kada ne mogu izaći. Posebno je teško djeci predškolske dobi, koja traže našu pažnju malo češće nego djeca školskoobvezne dobi. Stoga donosimo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći.

Cijeli članak »
2 minute čitanja

3 načina kako ostati pri zdravom razumu (i pomoći drugima) tokom karantene

1. 11. 2022

Ograničenja kretanja zbog pandemije COVID-19 na snazi su već nekoliko tjedana – i iako se većina nas oporavila od početnog šoka i prihvatila uvedene mjere kao svoje, navala na našu psihu ne jenjava. Ne možemo vidjeti obitelj i prijatelje; mnogi ljudi moraju raditi od kuće, drugi ne mogu ići na posao zbog trenutne situacije. U članku ćete saznati kako se psihički nositi s kućnom izolacijom i kako olakšati patnju onima koji su mjerama najviše pogođeni.

Cijeli članak »
9 minuta čitanja

Koje vrste skenera postoje i kako rade?

27. 10. 2022

Dani kada su skeneri bili vrlo rijetki u domovima, pa čak kada nisu bili uobičajeni dio škola, ureda ili poslovnih ureda, davno su prošli. Na velikoj većini navedenih mjesta trenutno ih nalazimo kao neodvojivi dio multifunkcijskih printera koji su izuzetno rasprostranjeni zahvaljujući niskim nabavnim cijenama. No, jeste li znali da postoji mnogo vrsta skenera, počevši od uredskih stolnih i rastezljivih skenera, preko čitača barkodova, do sve raširenijih 3D skenera? Ako ne, nema problema. Nakon čitanja ovog članka, bit će Vam jasno to, kao i razumijevanje, na primjer, kako ti uređaji rade.

Cijeli članak »
7 minuta čitanja

10 savjeta za zdrave (i ne samo) grickalice za posao: Zasititi će Vas, dati vam energije, a uz to ćete uživati

24. 10. 2022

Preskačete li međuobroke tijekom dana? Onda činite veliku grešku. Međuobroci bi trebali činiti 10 do 15 % ukupnog dnevnog energetskog unosa, što je definitivno nedovoljno. Ako mislite da je vrijeme da malo promijenite svoje prehrambene navike ubacivanjem međuobroka, onda je ovaj članak upravo za Vas. U sljedećim redovima donosimo nekoliko savjeta za zdrave zalogaje za posao koji će Vas zasititi, dati Vam energije, a Vi ćete u njima i dalje uživati. Osim toga, sve ih možete vrlo brzo savladati i moguće ih je izravno prilagoditi svom ukusu. Štoviše, u pogledu cijene u svakom slučaju nema ekstrema.

Cijeli članak »
6 minuta čitanja

Kako radi 3D printer: osnovna tehnologija 3D tiska

24. 10. 2022

Iako je tehnologija 3D printanja s nama već više od 30 godina, tek u današnje vrijeme polako, ali sigurno počinje dolaziti u prvi plan interesa, ne samo geekova, već i običnih smrtnika. Lavovski udio u tome pridonosi stalnom padu cijena printera, kao i njihovoj izuzetno širokoj upotrebljivosti, gdje zahvaljujući njima može nastati gotovo sve što Vam padne na pamet. Zahvaljujući tome, moguće je riješiti mnoge škakljive kućne i poslovne probleme, i to na relativno jeftin način, jer osim nabavne cijene , rad 3D printera je vrlo jeftina stvar. Ako Vas privlači ova tehnologija, u narednim redovima ćemo ukratko objasniti kako 3D printer zapravo radi i po čemu se pojedini modeli međusobno razlikuju.

Cijeli članak »
7 minuta čitanja

Zamjena tonera u printeru: Na što treba obratiti pozornost kako bi novi toner radio besprijekorno?

24. 10. 2022

Iako bi bilo lijepo da jedina investicija u printer bude ona početna, istina je da jednostavno ne možete bez povremene kupovine novog punjenja u obliku tonera ili uloška i papira. Ako ste se sa svojim laserskim printerom našli u ovakvoj situaciji, a još nemate previše iskustva s ugradnjom novog tonera, donosimo Vam univerzalni vodič kako riješiti ovaj problem. No, u narednim redovima savjetovat ćemo Vas i na što pripaziti kako bi novi toner radio kako treba, tako da Vas po tom pitanju apsolutno ništa ne smije iznenaditi.

Cijeli članak »