Kako napraviti originalne čestitke, ne samo za rođendane

13. 12. 2021

13. prosinca 2021, 10:30 | Zaboravite na darove iz trgovine. Svoje najmilije mnogo ćete više razveseliti originalnim darovima, koje lako možete pripremiti i sami kod kuće. Bilo da se radi o rođendanu, godišnjici, ozdravljenju ili samo iz zabave, dajte na volju mašti i dajte do znanja svojoj okolini kako vam je stalo. Uz ove savjete, jednom ili dvaput ćete postati umjetnik.

Upute za izradu rođendanskih, božićnih i božićnih čestitki

Čestitke obično nisu puno veće od običnih razglednica, pa ih možete jednostavno ispisati na kućnom printeru (a ako ispisujete pozivnice, možete ispisati više od jedne na jednom listu papira). Naravno, ne morate se obvezati na standardne dimenzije i stvarati želje u bilo kojem obliku koji najviše odgovara prigodi i koje ćete kasnije izrezati iz papira. Na primjer, stvorite jedinstvene darove u obliku srca, djeteline s četiri lista, kućice, dinosaura itd. Ali prije nego počnete, da vidimo kako to učiniti!

1. Napravite temu

Danas će vam brojne aplikacije i mrežni urednici pomoći u izradi originalnih rođendanskih čestitki. Popularan online uređivač je, primjerice, Canva.com, u kojem ćete također pronaći niz unaprijed pripremljenih tema. U bazi ćete pronaći brojne slike, oblike i vrste naslova, koje možete slobodno kombinirati sa svojim slikama, koje učitavate u program i sastavljate svoje darove po želji. Ovisi o vašim vještinama. Nemojte se bojati koristiti bilo koji drugi uređivač ili čak potpuno osnovni program Paint.

Ne volite raditi s miševima? Doslovno ćete imati slobodne ruke ako posjedujete tablet (ili dovoljno velik telefon). Postoji niz aplikacija u kojima vi i vaša djeca lako možete nacrtati vlastitu temu. Ovisno o mogućnostima vašeg programa, dobivenu sliku za svoju čestitku možete ispisati izravno iz aplikacije (ako imate pisač s Wi-Fi vezom), ili je preuzeti i poslati na svoje računalo. Prije nego što pošaljete datoteku na pisač, svakako promijenite veličinu slike kako bi se ispravno ispisala prema vašim željama i veličini papira.

istock-1279001970.jpg

Ako pošaljete više želja, primjerice za Božić, Novu godinu ili Uskrs, razigrano ćete transformirati izradu kartica za zabavu za cijelu obitelj. Neka svaki član obitelji nacrta svoj originalni motiv. Zanimanje želja za djecu bit će sjajna aktivnost koja će ih zabavljati cijelo poslijepodne. Osim toga, svaka želja će biti uistinu jedinstvena!

Osim ako niste jedna od najkreativnijih duša, nemojte očajavati. Jednostavno odaberite sliku ili fotografiju za ispis po vašoj želji. Samo svakako promijenite veličinu na veličinu koja vam se najviše sviđa prije ispisa! Alternativno, ispišite više fotografija na foto papir i zalijepite želje uz njih. Tako ćete stvoriti dar koji će ujedno biti i originalan kolaž s puno uspomena!

Savjet: Umjesto da izmišljate novi motiv, kopirajte svoj dječji komad koji će krasiti izvana vaše želje ili ultrazvučnu fotografiju koju zalijepite unutra za najavu.

2. Odaberite odgovarajući papir

Najjednostavnija opcija je ispis na A4 papir koji nakon ispisa možete presavijati na pola. Ako želite da se slika nalazi samo na prednjoj strani čestitke, svoj rad ćete ispisati na papir veličine A5 (ili jednostavno na pola papira koji odaberete). Ali ne morate prevesti želju i napraviti je kao čestitku (razglednicu). Međutim, ako ispisujete na manjoj veličini (kao što je foto papir veličine A6), svakako prilagodite veličinu kartice i postavite način ispisa prije ispisa.

Jači materijal od vašeg običnog papira za printer (kao što je upravo spomenuti foto papir) najbolji je za izradu rođendanskih čestitki. No, na brzinu će vam dobro poslužiti i onaj obični ili ga možete pojačati četvrtkom, kojim ćete ga zalijepiti (i koji će vam onda poslužiti kao unutrašnjost čestitke). Želite li svojim čestitkama dodati smiješak? Ispišite ga na papiru u boji.

3. Provjerite postavke prije ispisa

Ispišite krajolik i provjerite postavke margina prije nego što ih pošaljete na printer kako se ne biste iznenadili što se slika ne ispisuje u cijelosti. Ne zaboravite pogledati pretpregled ispisa prema kojemu eventualno možete podesiti poravnanje slike ili druge bitne stvari kako bi rođendanska čestitka bila ispravno ispisana. A ako ispisujete na skuplji papir, prvo napravite probni ispis na običnom papiru.

4. Ispišite temu čestitke na svom printeru

Inkjet printer idealan je za ispis čestitki. Za kreativce će vjerojatno najviše odgovarati višenamjenski printer na kojem ćete ne samo razigrano ispisivati ​​čestitke i fotografije, već i kopirati i reproducirati slike djece, ili ih skenirati na računalo, gdje ćete ih uređivati ​​prije izrade finala. papirnate čestitke. Ukratko, na jednom uređaju možete podnijeti sve što vam je potrebno.

Savjet: Na kraju stavite čestitku u omotnicu i gledajte kako je primatelj izvlači. Pobrinite se da bude dovoljno velika da čestitku udobno stane bez da je slučajno savijete ili oštetite! Ako želju šaljete poštom i bojite se da se ne ozlijedi (ili sitnice koje joj priložite), posegnite za omotnicu sa mjehurićima kako biste bolje zaštitili sadržaj.

Budite prvi
Najnovije informacije o novostima i akcijama izravno na vašu e-adresu.

BESPLATNA dostava

za registrirane kupce već od 350 Kn

Dostava u roku od 48 sati

Zaista smo brzi

Imate vremena s nama

Robu možete vratiti u roku od 30 dana

Nagradit ćemo vas

Dobit ćete bodove lojalnosti za svaku kupnju