Koliki je vijek trajanja tonera i tinti

12. 12. 2018

12. prosinca 2018 | Dobro je poznato da ništa ne traje vječno. U osnovi, sve što vidite oko sebe, uključujući sve stvari koje kupujete, ima svoj vijek trajanja. Koliki je vijek trajanja tonera i tinti? Odgovor na to pitanje možete pronaći u ovome članku.

Toner i tinta nisu ista stvar

Kao što se možda sjećate iz našeg tiskarskog rječnika, između tonera i tinte postoji značajna razlika. Toner je uložak za laserske i LED printere. Ova plastična kutija sadrži praškastu smjesu polimera koja se, jednostavno rečeno, pomoću provodljivog bubnja u printeru prenosi na papir.

S druge strane, tinta je uložak za tintni printer i uključuje same spremnike s tintom. Ulošci s tintom su za jednokratnu upotrebu ili se mogu i ponovno napuniti.

Koliko dugo traje toner?

Praškasta mješavina tonera teško se može pokvariti pa će vam uložak za laserski printer potrajati sve dok ga ne potrošite. Na svakom pakiranju tonera obično je istaknut broj stranica koje možete ispisati s tim tonerom s pokrivenošću stranice od 5 %. Za navedeni broj stranica toner bi svakako trebao potrajati, bilo da ispisujete svakodnevno ili samo povremeno. Čak i ako ispisujete uistinu vrlo rijetko, to neće utjecati na vijek trajanja tonera pa s jednim uloškom možete ispisivati ​​i nekoliko mjeseci.

Koliko dugo traje tinta?

Zbog prirode svog sastava, tinte su kraćeg vijeka trajanja. Tinta kao tekućina daleko je osjetljivija na promjene temperature i vlažnosti. S vremenom se konzistencija tekućine može promijeniti, razrijediti ili se potpuno osušiti. Iz ovog razloga tintni printer trebao bi se nalaziti u prostoriji u kojoj se navedeni fizički uvjeti ne mijenjaju previše. Na vijek trajanja uloška s tintom utječe i koliko često ispisujete.

Kako vi možete produljiti vijek trajanja uložaka za printer?

Iako toneri traju relativno dugo, i vi možete produljiti njihov vijek trajanja. Pitate se kako? Samo slijedite nekoliko savjeta za pravilno čuvanje tonera. Pogledajte našu aktualnu ponudu uložaka za printere i slobodno kupite tonere ili tinte za zalihu.

Budite prvi
Najnovije informacije o novostima i akcijama izravno na vašu e-adresu.

Slični članci

Laserski printer od A do Ž: kako funkcionira laserski printer

Ako ste nakon razmišljanja o odabiru između laserskog i tintnog printera odlučili kupiti laserski printer, možda se pitate kako ovaj uređaj...

2. 5. 2018  Cijeli članak »

Tiskarski rječnik ili neophodni pojmovi za snalaženje u svijetu printera

Industrija povezana s printerima vrlo je raznolika i uključuje mnoštvo njoj specifičnih pojmova, bilo onih stručnih ili žargonskih. Ti...

22. 10. 2017  Cijeli članak »

BESPLATNA dostava

od 39 € (300 Kn)

Dostava u roku od 48 sati

Zaista smo brzi

Imate vremena s nama

Robu možete vratiti u roku od 30 dana

Nagradit ćemo vas

Dobit ćete bodove lojalnosti za svaku kupnju