Kako napraviti čestitku za Valentinovo

30. 1. 2023

30. siječnja 2023, 09:00 | Valentinovo je već stiglo i u Hrvatsku. Ali ne iz Amerike, nego iz Italije! Iako bismo se ljubavi trebali sjetiti češće nego na blagdane, Valentinovo, može se pretvoriti u priliku koja će Vam dati hrabrost. Zato hrabro učinite to!

No, pazite: “Valentinovo” nije samo za zaljubljene parove. Dok je prvog svibnja poljubac ispod rascvjetale trešnje tradicija, 14. veljače šalju se tzv. želje kojima svojim najdražima pokazujete da Vam je stalo do njih. Odvažite se i pošaljite jednu svojoj ljubavi, ugodite svojoj baki ili napravite originalnu smiješnu Valentinovu čestitku za prijatelja. Mi ćemo Vas savjetovati kako to učiniti!

Kako napraviti čestitku za Valentinovo

Kako napraviti čestitku za Valentinovo koja će uspjeti? Osnova svake želje, ne samo za Valentinovo, je prije svega kvalitetan papir. Minimalisti ga mogu samo prevesti na pola i napisati kratku poruku unutar presavijenih listova. No, želite li očarati izvornim željama, uljepšajte svoje Valentinovo jednim od naših savjeta:

Dekoracija po mjeri

Ako imate malo slikarskog duha, posegnite za olovkom ili bojicama i ukrasite svoje želje doslovno svojim rukama. Ne morate se ograničiti na srca, iako ona svakako spadaju u blagdan i Valentinovo. Razmislite što primatelj voli, koji su mu hobiji ili što bi ga usrećilo. Pokušajte naslikati njegovog psa, omiljenu hranu ili zabavnu uspomenu.

Papir u boji

Papir u boji dat će dašak i najobičnijim željama. Lijepo izgleda čak i ako to samo prevedete kao klasičnu želju, ali s različitim bojama jednostavno ćete napraviti pravi show. Presavijte crveni papir poput harmonike koji izrežite u obliku srca i zalijepite u sredinu iskrene želje. Ili izrežite mala srca i druge oblike na koje ćete zalijepiti svoje želje. Dajte im boju, stil i osmijeh na licu njegovih primatelja!

istock-1195585748.jpg

Jeste li znali da: Japan slavi Valentinovo dva puta godišnje? 14. veljače Valentinovo slave muškarci, i žene daruju muškarce. Uloge mijenjaju mjesec dana kasnije, kada 14. ožujka muškarci daruju žene.

Folija i papir za zamatanje

Relativno brza i nezahtjevna varijanta koju možete primijeniti na svaku čestitku za Valentinovo. Jednostavno izrežite papir za zamatanje i obmotajte vanjsku stranu čestitke za Valentinovo. Ili zamotajte želje kao knjigu, tako da napravite neku vrstu podloge, koju unutra zalijepite kartonom. Ili izrežite papir za zamatanje točno na veličinu papira i zalijepite ga ljepilom na svoju čestitku.

Valentinova čestitka od prirodnih materijala

Prošećite parkom i zasigurno će Vas pogoditi nekoliko ideja kako izraditi čestitku za Valentinovo i dati joj poseban stil. Zahvalni materijal je uglavnom otpalo lišće, male grančice ili prvo proljetno cvijeće koje zalijepite na prednju stranu svoje čestitke za Valentinovo. Ako želite da želja potraje duže, sve prikupljene materijale osušite unaprijed. Isprešate li cvijeće ili listove, moći ćete ih umetnuti unutar čestitke i pripremiti pravo iznenađenje za primatelja kada otvori čestitku za Valentinovo!

Savjet: Nemojte se bojati nekonvencionalnih materijala, poput sitnog kamenja ili kore. Samo provjerite je li Vaše ljepilo dovoljno čvrsto. Tako neće ispasti sa vaše čestitke dok je ne pokonite!

Uzmite u pomoć printer

Preuzmite svoj omiljeni meme i isprintajte ga na printeru u boji. Zalijepite sliku u čestitku i tako se rađaju smiješne želje za prijatelje! Na internetu ćete zasigurno pronaći brojne motive i srca, koja će nakon printa krasiti Vaše čestitke (samo nemojte zaboraviti odgovarajući papir za printer). Ili isprintajte obrise ili slike koje čine samo jasne linije, a ostalo obojite kao bojanke ili prebojite prema vlastitoj mašti bojicama, voštanim bojicama ili markerima.

Jeste li znali da: Najstarija čestitka za Valentinovo u Europi sačuvana je iz 1477. godine, a autorica joj je bila žena. Margery Brews je tada svoju ljubav napisala Johnu Pastoru, za kojeg se kasnije stvarno udala, a njihov sin je izrastao u viteza koji je služio pod Henrikom VIII. Ako Vas zanima kako izgleda najstarija čestitka za Valentinovo u Europi, pronaći ćete je u Britanskoj knjižnici u Londonu.

Uzdajte se na moć fotografija

Zajednička sjećanja su jedna od najvrjednijih stvari koje možete dati nekome. Posegnite za onima koje već imate i pregledajte starije fotografije. Zatim isprintajte odabrane fotografije, po mogućnosti na visokokvalitetnom foto papiru. Na kraju izrežite slike, a ako želite biti malo kreativni, isprintajte još fotografija i napravite originalni kolaž.

Ne bojte se ukrasa

Na kraju svoje želje možete ukrasiti naljepnicama, vezati vrpcom ili običnom špagom. Ili stavite čestitku za Valentinovo u omotnicu i promatrajte oduševljenje dok ga primatelj izvlači.

Sada znate kako napraviti čestitku za Valentinovo. Ne zaboravite primatelju čestitke napisati svoju osobnu poruku koju ćete završiti potpisom. Želimo Vam puno sreće i ljubavi ne samo na Valentinovo!

Budite prvi
Najnovije informacije o novostima i akcijama izravno na vašu e-adresu.

Dostava već od 35 kn

do prodajnog mjesta

Dostava u roku od 48 sati

Zaista smo brzi

Imate vremena s nama

Robu možete vratiti u roku od 30 dana

Nagradit ćemo vas

Dobit ćete bodove lojalnosti za svaku kupnju