Jeftini printer za kućni ured? Možete kupiti do 1175,45 Kn

12. 11. 2021

12. studenoga 2021, 10:00 | Rad od kuće već je dugo standard za mnoge tvrtke. Naravno, za to vam je potrebno računalo, ali često ne možete bez printera. I iako su budžeti poslodavaca mali, kvalitetnu opremu možete kupiti već za 1175,45 Kn. Ne vjerujete?

Během pandemie koronaviru řada pracovníků zjistila, že jim home office vyhovuje víc než práce z kanceláře. A řada firem si zase uvědomila, že s částečnou prací z domova mohou zredukovat pronajímané prostory a ušetřit.

To samozřejmě neznamená, že by veškerá finanční zátěž za kancelářské vybavení přešla na bedra zaměstnanců. Podle zákoníku práce vám totiž firma musí proplatit veškeré náklady, které vám v souvislosti s pracovní činností vznikly, popř. musí potřebné pomůcky zajistit.

Tijekom pandemije koronavirusa mnogi su radnici otkrili da im kućni ured više odgovara nego rad izvan ureda. I mnoge su tvrtke shvatile da djelomičnim radom od kuće mogu smanjiti unajmljeni prostor i uštedjeti novac.

Naravno, to ne znači da će sav financijski teret za uredsku opremu preći na zaposlenike. Prema Zakonu o radu, tvrtka vam mora nadoknaditi sve troškove nastale u vezi s vašim radom, ili mora osigurati potrebne alate.

Osim potrošene struje, interneta i radnog prijenosnog računala, poslodavac mora platiti i printer, tonere ili patrone i papire na kojima ispisujete. Srećom, većina tvrtki ima prosvijetljen pristup ovoj zakonskoj obvezi i spremna je platiti potrebnu opremu za svoje zaposlenike - ali samo do određene mjere. I tada se isplati potražiti uređaj za ispis koji “pušta” puno glazbe za male novce.

Koji printer odabrati?

Ključno je ono što očekujete od printera - odn. koje parametre tiskarski uređaj mora zadovoljiti da bi mogao obavljati svoj posao. Od mnogih uredskih aktivnosti može se očekivati ​​ispis velikog broja dokumenata. Iz tog ćemo razloga preskočiti inkjet printere i odmah preporučiti laserski uređaj.

Razlog je jednostavan: laserski printeri skuplji su za kupnju, ali imaju manje troškove ispisa. Njihova se kupnja isplati pri ispisu desetaka stranica mjesečno. Odnosno, granicu koju će mnogi administrativni radnici u matičnom uredu doseći u jednom danu.

U takvoj je situaciji brzina ispisa ključna. Npr. jednobojni printer Xerox B210 može ispisivati ​​(pri pokrivenosti od oko 5%) do 30 stranica formata A4 u minuti. Uključuje ladicu od 250 listova, a naravno postoji i bežični ispis s telefona ili prijenosnog računala putem Wi-Fi veze. Uređaj također ima duplex funkciju i cijena mu je oko 1028,52 Kn.

Ako trebate ispisivati ​​u boji (na primjer, za popratne grafikone i ilustracije u dokumentima), posegnite za Lexmarkom C3224dw (prosječna cijena 675,88 Kn). Njegova sposobnost ispisa u više boja neznatno je zaostala za sporijom brzinom ispisa (22 crno-bijele stranice u minuti). Kao i prethodni uređaj, i ovaj uređaj ima ulaznu ladicu kapaciteta 250 listova.

A ako trebate dodatno skenirati, odaberite višenamjenski printer u boji Canon i-SENSYS MF643Cdw, koji također ima skener od 600 × 600 DPI. Uređaj s prosječnom cijenom od 2203,97 Kn ima brzinu ispisa do 21 crno -bijele stranice/min, dok skener radi brzinom od 27 crno -bijelih stranica u minuti. Dostupne su i funkcije fotokopirnog stroja i bežičnog ispisa.

Budite prvi
Najnovije informacije o novostima i akcijama izravno na vašu e-adresu.

Slični članci

Koliko će trajati toner sa 5% pokrivenosti stranice prilikom ispisa ?

Možda vam je u prošlosti ponestalo novog tonera prije nego što je mogao ispisati jedva polovicu deklariranog broja stranica. Problem je u...

23. 9. 2019  Cijeli članak »

Kako ispisivati ​​s mobilnih uređaja: Vodič za početnike

Ugrađene kamere u pametnim telefonima gotovo su u potpunosti zamijenile kompaktne kamere. S rastućim prostorom interne memorije i...

6. 9. 2019  Cijeli članak »

BESPLATNA dostava

za registrirane kupce već od 350 Kn

Dostava u roku od 48 sati

Zaista smo brzi

Imate vremena s nama

Robu možete vratiti u roku od 30 dana

Nagradit ćemo vas

Dobit ćete bodove lojalnosti za svaku kupnju