Kako stvoriti vlastitu kuharicu i ostale dobrote za kuhinju?

"Koliko je grama maslaca bilo u tom receptu?" "U koji smo začin sakrili papar?" Ako se upoznate, za vas imamo neke gadgete koji će vam olakšati boravak u kuhinji. I što je najbolje, sve ih možete ispisati na pisaču u nekoliko trenutaka.

Kako stvoriti vlastitu kuharicu?

Recepte prikupljene s interneta, časopisa, od prijatelja, baka, majki, susjeda ili kolega, zajedno s vašim savjetima i idejama za poboljšanje, više nećete morati tražiti "nakon svega". Sve što trebate je dovoljno papira i vlastiti printer. No, uz kuharicu možete doista osvojiti i uljepšati je po svom nahođenju. U osnovi, možete koristiti 3 različita načina za stvaranje vlastite kuharice:

Kutija ili ladica s receptima

Vjerojatno najjednostavniji i najbrži način da sve recepte spojite jest ispisati recepte na kartice i spremiti ih u kutiju ili ladicu koja će se koristiti samo za spremanje recepata. Nažalost, njihovo razvrstavanje neće biti potpuno jednostavno, a u ladici i kutiji nastaje lagani nekontrolirani kaos u kojem će se pojedini recepti teško pronaći.

hotovo.jpeg

Kuharica kao datoteka recepata

Apsolutno idealno rješenje za sve kuhare koji žele urediti svoje recepte. Temelje se na vezivu u koje ćete postupno stavljati svoje prikupljene recepte. Ako papir s receptima stavite u euro omot, možete biti sigurni da se recept neće smočiti, čak ni ako tijekom kuhanja kapnete umak na njega. Ili uzmite probijač za rupe i umetnite papir u tanjure bez omota.

Velika prednost je što ako vam se ne sviđa recept ili ga želite prepisati, jednostavno ga izvadite iz kuharice i zamijenite novim. Slično, kuharica ne mora zauzimati mjesto na vašoj radnoj ploči. Prilikom kuhanja možete izvaditi samo tablicu s receptima za koju idete.

Recept možete napisati izravno na računalu, na primjer u Microsoft Wordu, i ispisati ga sve na pisaču. No, ako volite ručno pisati recepte, upotrijebite naš predložak (za preuzimanje ispod) ili izradite vlastiti. Pripremite dizajn stranice, unaprijed ispišite stranice za recepte i dodajte im postupke s vremenom. Kuharica neće biti samo lijepa i jasna, tako da dobro poznajete svoje recepte, ali nećete zaboraviti ništa važno pri njihovom pisanju.

Savjet: Nijedan recept nije potpun bez primamljive slike hrane. Ne zaboravite fotografirati svoje recepte prije posluživanja i zalijepite rezultirajuću fotografiju na recept. Umetnite foto papir u printer i ispišite fotografije recepata izravno s mobilnog telefona ili računala.

recepty-hr.png

Spomenar kuhanja

Doista se možete riješiti kuharice spomenara. No, budite spremni na činjenicu da će izrada knjige spomenara postati vaš mali projekt koji će potrajati nekoliko dugih, ali zabavnih popodneva.

Temelj može biti vaša kuharica u povezu, kojoj ćete dodati niz drugih dobrota. Ispisujte slike, sastojke, naslove ili dijelove recepata na pisaču zajedno s isječcima iz časopisa ili vlastitom bojankom i sastavite pojedinačne stranice kao kolaž. Nemojte se bojati boja i drugih materijala, poput žica, kartona, washi traka, suhih začina itd., Koji će poslužiti kao netradicionalni ukrasi za recepte. Rezultat će biti originalna netradicionalna kuharica koja će zadiviti vaše oči.

istock-1004108530.jpeg

Savjet: Želite li razlikovati svoje omiljene recepte ili vrste jela u kuharici? Ispišite materijale crno-bijelo na papiru u boji ili odvojite pojedinačne dijelove i recepte samoljepljivim jastučićima i oznakama.

Naljepnice za začine ili džemove

Najjednostavniji način praćenja sadržaja svih posuđa u vašoj kuhinji je korištenje unaprijed izrađenih naljepnica. Jednostavno ih opišete i zalijepite na željeno staklo, začin ili kutiju u smočnici. Ali svojoj kuhinji i ostavi ćete dati mnogo veći smiješak ako malo razlikujete oznake. Naljepnice za džemove, posude sa začinima, kutije za zamrzavanje ili čak košare i drugi predmeti koje koristite u kuhinji mogu imati drugačiju boju i dizajn.

Oslobodite svoju kreativnost i osim organizirane kuhinje, u trenu ćete imati i prekrasan ukras. U mrežnim programima poput Canve možete stvoriti naljepnice točno po svom ukusu i prilagođene vlastitoj kuhinji. Ili odmah upotrijebite one koje smo za vas stvorili! Kako to učiniti?

  1. Preuzmite datoteku s oznakom na svoje računalo.
  2. Otvorite datoteku i kliknite "ispis".
  3. Prije nego što pošaljete datoteku na pisač, u postavkama odaberite portretni ispis i odaberite želite li ispis u boji ili crno -bijelo.
  4. Odaberite papir na koji ćete ispisati naljepnice i umetnite ga u pisač.
  5. Ispišite naljepnice na pisaču.
  6. Ako ste naljepnice ispisali na papiru, uzmite škare i izrežite pojedinačne naljepnice.
  7. Naljepnice nalijepite na limenke odgovarajućim ljepilom.
  8. Gotov si!
recipe-stickers.png

Savjet: Broj i veličinu naljepnica prilagodite odabranom listu naljepnica na kojem ćete izravno ispisati svoj dizajn (jednostavno zamijenite papir u pisaču listom naljepnica). Time ćete uštedjeti probleme pri rezanju i lijepljenju naljepnica.

Budite prvi
Najnovije informacije o novostima i akcijama izravno na vašu e-adresu.

BESPLATNA dostava

za registrirane kupce već od 350 Kn

Dostava u roku od 48 sati

Zaista smo brzi

Imate vremena s nama

Robu možete vratiti u roku od 30 dana

Nagradit ćemo vas

Dobit ćete bodove lojalnosti za svaku kupnju